Borzasztó állapotban vannak a projektoraink, sok pénzt ment el lámpákra, pedig valamelyikben csak 300 óra volt és újra eldurrant. Hogy győzzem meg a főnököm, hogy költsön projektor karbantartásra?

Borzasztó állapotban vannak a projektoraink, sok pénzt ment el projektor lámpákra, pedig valamelyikben csak 300 óra volt és újra eldurrant. Hogy győzzem meg a főnököm, hogy költsön karbantartásra?

Észérvekkel….

Projektor karbantartásAzt tapasztaljuk, a döntéshozók nehezen szánják rá magukat, hogy pénzt fordítsanak karbantartásra. Nem hiszem, hogy egyedi eset lenne, ami nálatok történik. „Majd elvisszük a szervizbe a projektort, ha elromlik, minek addig költeni rá!” – tipikus gondolkodás.

Azt javaslom, próbáld azon a ponton meggyőzni, ahol a legkönnyebben célt érhetsz: a pénz. Csinálj egy kimutatást, hogy az utóbbi 3 évben mennyit költöttetek projektor lámpára, javításra, esetleg hány új projektort kellett venni, mert a régit nem lehetett megjavítani és selejtezni kellett. Egy excel táblázatban mutasd meg neki mennyit költöttetek.  Lehet, hogy ő maga is meg fog lepődni.

Aztán küldj nekem egy üzenetet, hogy összesen hány projektorotok van, gyártó és típus megjelöléssel. Abból látni fogjuk, hogy milyen korúak és kategóriájúak a projektoraitok.

Készítek nektek egy ajánlatot, amiben szerepelni fog egy állapotfelmérés, aztán lesz egy tétel ultrahangos tisztításra és karbantartásra. Ez lesz az origó, a kiinduló pont. A főnököd is látni fogja, hogy melyik eszköz milyen állapotban van. Melyikre érdemes még költeni, melyiket gazdaságosabb lecserélni. A kollégáid, akik használják a projektorokat, azt fogják hinni, hogy új lámpa került bele, mert újra éles és világos lesz a kép. Pedig csak meg lett szakszerűen takarítva, és a fény útja szabaddá vált, nem zavarnak be a poros lencsék.

Karbantartás hiányaKérd meg a főnököd, hogy teszteljétek egy évig, hogy karbantartás után mennyit kell költenie a projektorokra. Látni fogja, hogy töredék összeget, az előző évekhez képest. Átlagosan egy lámpa ára 45-50e Ft, amíg a karbantartás 15e.

Mutasd meg neki azt a számlát, mutasd meg mennyit kellett fizetni azért a lámpáért, ami 300 óra után újra tönkre ment. Kétszer fizetett érte.  Magyarázd el neki, ha megtörténik a karbantartás, ez a lámpa 2 000 órát működik. És ez csak egy projektor.

Olvasd el a karbantartásról szóló részt itt!, készülj fel, mutasd meg a kimutatást, világíts rá mennyi pénzt tud megtakarítani. Szerintem a számok meg fogják őt győzni.

Ha pedig nem tudod meggyőzni, engedd el a problémát, nem tudsz mit tenni, lehet hogy szereti a pénzt égetni.