Projektor karbantartás

A projektor karbantartása garantálja, hogy az eszköze hosszú távon, probléma mentesen működjön. Projektor karbantartás nélkül eltömődik a levegőszűrő, nem tud a ventilátor megfelelő mennyiségű friss levegőt beszívni, a lámpa élettartama csökken, az optikai elemekre ráég a por, csökken a fényáteresztő képességük, gyengül a fényerő. Projektor karbantartás nélkül csökken a lámpa hűtésének a hatásfoka, megemelkedik a belső hőmérséklet, amelynek következtében az optikai elemek megégnek, az alkatrészek meghibásodnak, a lámpa eldurran. Minden meghibásodás forrása, a karbantartás hiánya. Nap mint nap látjuk a beérkezett hibás projektorok esetén, hogy az elmaradt karbantartás milyen vissza nem fordítható károkat okoz. A projektor nagyon különleges, semelyik más elektronikai eszközhöz nem hasonlítható. Különleges eszköz, különleges bánásmódot igényel.  Az sokat segít, ha rendszeresen tisztítják a levegőszűrőt, de ez csak a szabad légáramlásban segít, a projektor belsejében a por ugyanúgy ott marad. Ezért a szerviz körülmények között elvégzett projektor karbantartás semmi mással nem helyettesíthető.  A karbantartás is pénzbe kerül, de sok tízezer forintot takaríthatnak meg vele, a vetített kép éles marad, a lámpa nem megy tönkre 500 óra után, hanem kifutja a gyártó által megadott több ezer órás megadott értékét.

A mi szervizünk esetében a projektor karbantartás lényegesen több minta egy egyszerű tisztítás, sok egyéb információt megosztunk a Partnereinkkel. Projektor karbantartása az alábbi elemekből áll:

 • Karbantartás előtti fényerősségmérés
 • Projektorok teljes szétszerelése
 • Műszaki állapotfelmérés
 • Optikai egység ultrahangos tisztítása
 • Tükrök, lencsék ultrahangos tisztítása
 • Teljes belső portalanítás
 • A szűrők és a teljes hűtési rendszer tisztítása
 • Karbantartás utáni fényerősségmérés
 • Tesztek, beállítások
 • Általános, írásos értékelés a projektorok pillanatnyi műszaki állapotáról
 • Kommunikáció a projektor tulajdonosával, az általunk tapasztaltak megosztása

 

A projektor karbantartásának fontos eleme az ultrahangos tisztítás. Az optikai elemek, lencsék, polarizációs szűrők érzékeny alkatrészek, nem lehet házilagos módszerekkel pl. fültisztítóval áttörölni, mert könnyen megsérülhet a felületük, és az rögtön meglátszik a vetített képen. Az ultrahangos tisztítás során a szennyeződéseket nem oldószer, hanem ultrahang segítségével távolítjuk el. Az ultrahangos tisztítás előnyei közé sorolható, hogy szinte bármilyen szennyeződést képes eltávolítani a kezelendő tárgy felületéről, anélkül, hogy a tárgyat megbontanánk szerkezetileg. Az ultrahangos tisztítás és karbantartáshoz speciális összetételű folyadékot használunk, amely cseppmentesen szárad, nem okoz semmilyen roncsolódást.

Jogosan merül fel a kérdés, milyen gyakran kell karbantartani a projektort?  A válasz egyszerű: a használati hely viszonyaitól (értsd mennyire poros) és a használat jellegétől függően (értsd: mennyit használták) változik az ideje. Egy gyárban, termelési területen használt projektort félévente tartunk karban, és mindig úgy érkezik be hozzánk, hogy csoda hogy működik, ha pedig tiszta, pormentes a környezet, akár 2-3 évenként is elegendő lehet.

Projektor karbantartás – rendszeresen és szakszerűen, ez a kulcsa mindennek!

Projektor karbantartás, Projektorok javítása, Projektor flotta kezelés, Új projektor vásárlás, Projektor

projektor flotta kezelés - cégeknek

A projektor speciális, semmi máshoz nem hasonlítható műszaki eszköz. Ahhoz hogy hosszútávon, alacsony költséggel, problémamentesen működjön, szakirányú tudásra van szükség. Ez a tudás a rendelkezésünkre áll. Vegye igénybe!

Projektorok javítása, Új projektor vásárlás, Projektor karbantartás, Projektor flotta kezelés, Projektor

projektorok javítása

A projektor javítás során, amikor elemeire szedjük az eszközt, akkor látjuk meg, hogy az elmaradt karbantartás milyen maradandó károkat okozott a projektor belsejében.

Új projektor vásárlás, Projektor karbantartás, Projektorok javítása, Projektor flotta kezelés, Projektor

Új projektor vásárlás

A megfelelő projektor kiválasztásához sok szempontot kell figyelembe venni. Ismerjük a piacot, a különböző típusok előnyeit, hátrányait.  Kérje segítségünket!

Projektor tanácsadás

tanácsadás

Teljes és átfogó vizuáltechnikai megoldásokat kínálunk ötletei megvalósításához. Keressen minket, megoldást és lehetőségeket kínálunk bármire is legyen szüksége.

Rendszertervezés

rendszertervezés

A jól működő rendszer alapja a gondos és pontos tervezés. Szakértelmet, rugalmasságot, kreativitást, pontosságot és megbízhatóságot kínálunk.

Projektor kivitelezés

kivitelezés

Nem csak megtervezzük, hanem kivitelezzük is az elképzelt rendszereket. Nem kell bajlódni alvállalkozók sokaságával, egy kézben tartjuk a teljes folyamatot. Rugalmasan kezeljük a módosítási igényeiket, felvázoljuk a lehetséges vizuáltechnikai megoldásokat.

Hibabejelentés

Projektor lámpa árajánlat kérés

Projektor lámpa