Projektorok javítása

Projektor javításProjektorok javítása során amikor egy projektor bekerül a szervizbe, akkor vagy már nagyon gyenge a fényerő, foltos a vetített kép, eltört a színkerék, elromlott a ventilátor, tönkre ment a tápegység, rosszabb esetben pixelhibás, esetleg eldurrant a lámpa. A projektor javítás során, amikor elemeire szedjük az eszközt, akkor látjuk meg, hogy az elmaradt karbantartás milyen maradandó károkat okozott a projektor belsejében: megégett polarizációs szűrő, LCD, megolvadt optikai elemek, eltört színkerék, meghibásodott DMD chip jelzi az extra magas hőmérséklet romboló hatását. Szervizünkben egy év alatt közel 3 000 projektor fordul meg, gyártónként és típusonként meghibásodási statisztikát vezetünk, pontosan látjuk a különböző technológiájú projektorok előnyeit, hátrányait. Vannak olyan meghibásodások, amelyek olcsóbban javíthatóak, de vannak olyan alkatrészek, amelyek cseréje gazdaságtalanná tenné a javítást. Egy dolog biztos: egy javítás sem kerül kevesebbe, mint egy karbantartás.

Milyen fajta projektorok javítása lehetséges?

Külön kategóriát képeznek a 10-15 éves projektorok, amelyek egyszerűen elhasználódnak az idők során. Tudomásul kell venni, hogy ezek az eszközök sem örök életre készültek, elérkezik az a pont, amikor már nem szabad rákölteni a javítási díjat.

Minden esetben ezt külön kihangsúlyozzuk a vevőinknek, mert minden projektort úgy kezelünk, mintha a sajátunk volna. Miért mondanám, hogy költsön 30.000 Ft-ot a lámpára, ha én sem tenném? Ha beérkezik a szervizünkbe egy 15 éves, 1 500 ANSI fényerejű, SVGA felbontású projektor, NEM fogunk adni ajánlatot lámpacserére, mert a projektor nem fogja tudni kifutni az új lámpa élettartamát, egyszerűen kidobott pénz, amit ráköltenének. Számtalanszor elhangzik az ügyfelek szájából, „de hát ez a projektor 400.000 Ft volt új korában!” Igen, akkor, de azóta eltelt 15 év, akkor is, ha csak 2 000 órát ment az a projektor.  Nem jó érzés nekünk sem, ha valamelyik projektorra azt kell mondanunk, hogy gazdaságtalan a javítása, selejtezni kell, de még mindig tisztességesebb, mit rábeszélni egy lámpacserére, aztán feltenni a kezünket, hogy ez ilyen.

Projektorok javítása házilag?

Még valami, amiről beszélnünk kell, ez a „van egy csavarhúzóm és nem félek használni” típusú szakember témája. A projektorok javítása nem ördöngösség, lényegesen egyszerűbb, mint egy agyműtét elvégzése, de ennek a szakmának is megvannak a maga fogásai, titkai, praktikái.  Évente több százezer forint plusz pénzt kell azért kifizetni a projektorok tulajdonosainak, mert nem hozzáértő kezek szedték szét, próbálták megjavítani. Széttört szalagkábelek, fordítva bekötött ventilátorok, átcsavarozott kábelek, kihagyott, vagy elfelejtett csavarok, eltörölgetett polarizációs szűrők, mind sokkal több költséget okoztak, mint az eredeti hiba jelentett volna.

Projektor karbantartás, Projektorok javítása, Projektor flotta kezelés, Új projektor vásárlás, Projektor

projektor flotta kezelés - cégeknek

A projektor speciális, semmi máshoz nem hasonlítható műszaki eszköz. Ahhoz hogy hosszútávon, alacsony költséggel, problémamentesen működjön, szakirányú tudásra van szükség. Ez a tudás a rendelkezésünkre áll. Vegye igénybe!

Projektor karbantartás, Projektorok javítása, Projektor flotta kezelés, Új projektor vásárlás, Projektor

karbantartás

A projektor karbantartása garantálja, hogy az eszköze hosszú távon, probléma mentesen működjön. 

Új projektor vásárlás, Projektor karbantartás, Projektorok javítása, Projektor flotta kezelés, Projektor

Új projektor vásárlás

A megfelelő projektor kiválasztásához sok szempontot kell figyelembe venni. Ismerjük a piacot, a különböző típusok előnyeit, hátrányait.  Kérje segítségünket!

Projektor tanácsadás

tanácsadás

Teljes és átfogó vizuáltechnikai megoldásokat kínálunk ötletei megvalósításához. Keressen minket, megoldást és lehetőségeket kínálunk bármire is legyen szüksége.

Rendszertervezés

rendszertervezés

A jól működő rendszer alapja a gondos és pontos tervezés. Szakértelmet, rugalmasságot, kreativitást, pontosságot és megbízhatóságot kínálunk.

Projektor kivitelezés

kivitelezés

Nem csak megtervezzük, hanem kivitelezzük is az elképzelt rendszereket. Nem kell bajlódni alvállalkozók sokaságával, egy kézben tartjuk a teljes folyamatot. Rugalmasan kezeljük a módosítási igényeiket, felvázoljuk a lehetséges vizuáltechnikai megoldásokat.

Hibabejelentés

Projektor lámpa árajánlat kérés

Projektor lámpa